top of page
hoofdstukfoto (1).jpeg

THERAPIE

Wil je graag meer in verbinding komen met je jezelf, je gevoel of je lichaam? Voel je je onzeker, angstig, boos, verdrietig, gespannen? Heb je het gevoel dat het niet lukt om echt jezelf te zijn? Ben je aan het overleven? Heb je de neiging om je steeds aan te passen aan je omgeving? Zou je meer ruimte willen innemen voor jezelf? Loop je steeds tegen dezelfde moeilijkheden aan in je werk of in je relaties?​

Met deze lichaamsgerichte vorm van therapie onderzoeken we samen wat jou in de weg staat om helemaal jezelf te zijn en te genieten van het leven. 

​Vaak blijkt dat wat je nu ervaart, direct verband houdt met je kindertijd. De indrukken die je in je vroege jeugd hebt opgedaan en de conclusies die je daaruit hebt getrokken, bepalen hoe je voortaan jezelf, de ander en het leven ervaart. Het vormt je blauwdruk. Een blauwdruk die de rest van je leven zijn weerslag heeft op je denken, voelen en handelen. Dat geldt voor ons allemaal, ook al zijn we ons daar meestal niet van bewust.

Je kunt je verleden niet veranderen. Wél kun je de conclusies die je ooit hebt getrokken, onderzoeken op hun juistheid. In therapie help ik je om je bewust te worden van jouw blauwdruk. Hoe leef jij nog vanuit de indrukken uit jouw kindertijd? Als kind waren we afhankelijk van onze opvoeders en moesten we het zien te redden in de situatie waarin we zaten. We creëerden daarom noodgedwongen pantsers, rollen en strategieën. Je bent nu echter volwassen geworden en niet meer afhankelijk van je opvoeders. Je hoeft niet meer op dezelfde manier te reageren als vroeger. 

In deze vorm van therapie betrekken we je lichaam. Je lichaam drukt je levensgeschiedenis uit en vormt als het ware een container waarin al jouw ervaringen zijn opgeslagen. Je lichaam heeft bovendien een groot zelfherstellend vermogen. Door te werken met je lichaam kunnen geblokkeerde gevoelens en ervaringen vrij komen. Je kunt dan ook weer in verbinding komen met jouw eigenheid en unieke kwaliteiten zoals liefde, vreugde, kracht, verbinding , speelsheid etc.

In de therapie staat het werken met je innerlijk kind (als metafoor) en de volwassene die je nu bent, centraal.

 

Ik werk tijdens de sessies met verschillende dynamieken rondom het innerlijk kind, ademwerk, lichaamswerk, geleide fantasie, traumawerk, meditatie en opstellingen.

 

Neem gerust contact voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. ​

bottom of page